ده فیلم آموزنده و تماشایی کودک و نوجوان عماریار / تماشای رایگان این فیلم‌ها را از دست ندهید

به گزارش سایت راه نوشت، اندیشه‌ انسان در دوران کودکی و نوجوانی شکل گرفته و پرورش می‌یابد پس این مرحله از رشد در شکل‌گیری شخصیت انسان، اهمیت بسیاری دارد.

به دلیل تأثیر دنیای فیلم‌ها بر ذهن و تخیل کودکان و نوجوانان؛ تولیدات سینمایی در ژانر كودک و نوجوان در تمام دنیا، بسیار مهم است.

البته این شرایط در ایران خصوصاً در سال‌های اخیر کاملاً متفاوت بوده و تولیدات سینمایی در این حوزه می‌توان گفت به‌طور فاجعه‌آمیزی رو به افول رفته است.

متأسفانه سامانه‌های منتشرکننده فیلم و سریال و وی‌اودی‌ها (VOD) نیز از حوزه کودک و نوجوان غافل بوده‌اند و بعضاً در دسته‌بندی‌های خود نیز این ژانر و حوزه مهم را در نظر نگرفته‌اند و یا در بهترین حالت، آثار مرتبط با این حوزه را بدون توجه به فرهنگ ایرانی اسلامی و روحیات کودک و نوجوان ایرانی منتشر کرده‌اند.

در این یادداشت به بهانه افتتاح صفحه ویژه کودک و نوجوان سامانه «عماریار» و رایگان بودن تماشای این آثار که نشان از توجه ویژه دست‌اندرکاران این سامانه به حوزه مهم کودک و نوجوان دارد، 10 فیلم منتخب عرضه‌شده در این حوزه عماریار را مرور می‌کنیم.

منطقه پرواز ممنوع

این فیلم ماجراجویانه، روایتگر داستان سه نوجوان است که در حین آماده‌ شدن برای مسابقه ساخت پهپاد، با پیدا شدن یک یوزپلنگ در حوالی محل زندگیشان، وارد مسائل و درگیری‌های مختلف و مهیجی می‌شوند.

کارگردان این فیلم امیر داسارگر و تهیه‌کننده آن حامد بامروت‌نژاد است و بازیگرانی همچون هادی حجازی‌فر، بهار نوحیان، محمد فیلی، متین‌پاکزاد، متین کرمانی، علیرضا اکبری، علی ذکریایی و زین‌العابدین تقی‌پور در آن ایفای نقش کرده‌اند.

کسب عنوان پرفروش‌ترین فیلم نوجوان تاریخ سینمای ایران، پرمخاطب‌ترین فیلم جشنواره بین‌المللی کودک و نوجوان اصفهان و فانوس بهترین فیلم داستانی دهمین جشنواره مردمی فیلم عمار، گوشه‌ای از افتخارات این اثر مهیج است.

منطقه پرواز ممنوع در زمان اکران، نظرات اساتید و کارشناسان بسیاری را به خود جلب کرد و چهره‌هایی مانند حجت‌الاسلام پناهیان، سردار عزیز جعفری، حجت‌الاسلام آل‌هاشم امام جمعه تبریز، دکتر کاظمی معاون وزیر آموزش و پرورش، محمد سرشار مدیر شبکه کودک، آیت‌الله حسینی امام جمعه کرج، حسن عباسی، علی اکبر رائفی‌پور، حجت‌الاسلام پژمانفر، آذری‌ جهرمی وزیر ارتباطات، حجت‌الاسلام دکتر رفیعی و … از این فیلم حمایت کردند.

بنیامین

در داستان این انیمیشن آمده است: خرابکاری‌ آشر، دوست بامزه اما دست‌وپا چلفتی بنیامین، باعث اسارت مادر بنیامین توسط سربازان پادشاه می‌شود. بنیامین تصمیم می‌گیرد برای نجات مادرش به سفری پرخطر برود و این سرآغازی است برای ماجراهای پرفراز و نشیب بنیامین و آشر که نظر آن‌ها را نسبت به جامعه و زندگی تغییر می‌دهد.

بنیامین به کارگردانی محسن عنایتی و تهیه‌کنندگی مصطفی حسن‌آبادی، محصول استودیو انیمیشن آینده‌نگار است. در این فیلم چنگیز جلیلوند، ناصر طهماسب، اکبر منانی، سعید مظفری، مریم شیرزاد و تینا هاشمی به هنرمندی پرداخته‌اند.

این اثر ماجراجویانه، دومین انیمیشن پرفروش تاریخ سینمای ایران است که موفق به کسب فانوس بهترین پویانمایی از دهمین جشنواره مردمی فیلم عمار نیز شده است.

انیمیشن بنیامین
انیمیشن بنیامین

شاهزاده روم

این انیمیشن، داستان عاشقی و دلدادگی پرنسسی مسیحی و پاکدامن به نام ملیکا را روایت می‌کند که سرنوشت وی به گونه‌ای رقم می‌خورد که او نهایتاً به بلاد اسلامی عزیمت می‌کند. این پرنسس مسیحی نهایتاً پس از آنکه به همسری امام یازدهم شیعیان در می‌آید، مادر منجی بشریت می‌شود.

شاهزاده روم به کارگردانی هادی محمدیان و تهیه‌کنندگی حامد جعفری، محصول گروه هنر پویا است. در این فیلم ناصر طهماسب، منوچهر والی‌زاده، مریم شیرزاد، حسین عرفانی، جواد پزشکیان، مریم رادپور، محمدعلی دیباج، محمدعلی جان‌پناه، سیما رستگاران، مینا غیاث‌پور، مریم بنائی، نسیم رضاخانی، کریم بیانی و محمود مطهری‌نیا به هنرمندی پرداخته‌اند.

این انیمیشن سینمایی توانست لوح تقدیر ویژه سی‌وسومین جشنواره فیلم فجر را دریافت کند و علاوه بر ایران، در لبنان، عراق، عربستان، کویت، ساحل عاج، بحرین، امارات متحده عربی، فرانسه و انگلستان به نمایش درآمده ‌است.

انیمیشن شاهزاده روم

قهرمانان کوچک

این اثر که اولین فیلم سینمایی کمدی رزمی ایران است، ماجرای چهار کودک و نوجوان هفت تا یازده ساله‌ تکواندوکار را روایت می‌کند که پدرانشان، کارگران یک کارخانه‌ تولید لوازم‌التحریر در شرف تعطیلی هستند. بچه‌ها برای جلوگیری از بیکاری پدرانشان و گیر انداختن قاچاقچیان این کالا که در واقع عاملان اصلی تعطیلی کارخانه هستند، ماجرای جذابی را در حوزه تولید ملی و حمایت از کالای ایرانی رقم می‌زنند.

قهرمانان کوچک، فیلمی به کارگردانی حسین قناعت و تهیه‌کنندگی بیتا منصوری است که بازیگرانی همچون برزو ارجمند، بهنوش بختیاری، بیژن بنفشه‌خواه، آناهیتا همتی، نادر سلیمانی، ارژنگ امیرفضلی، افشین سنگ‌چاپ، رامین ناصرنصیر و یوسف کرمی در آن ایفای نقش کرده‌اند.

این فیلم نامزد دریافت پروانه زرین برای بهترین فیلم بلند کودک در بخش ملی جشنواره بین‌المللی کودک و نوجوان اصفهان نیز بوده است.

در مسیر باران

این انیمیشن، روایتگر روزهای سخت زندگی مردی به نام «ریان» است که خشکسالی تاب و توانش بریده و روزگار را بر او و خانواده‌اش سخت کرده است. ریان تصمیم می‌گیرد برای حل مشکلات خود به سفری رود که در این سفر با ماجراهای زیادی روبه‌رو می‌شود و در نهایت به شهر «مرو» می‌رسد … .

در مسیر باران، به کارگردانی حامد کاتبی و تهیه‌کنندگی مریم چوپان‌زاده، با تکنیک سه بعدی و به سفارش مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی تولید شده است که بازیگرانی مانند امین زندگانی، رحیم نوروزی، محمدرضا شیرخانلو و فرخ نعمتی در آن حضور دارند.

این اثر برنده بهترین کارگردانی انیمیشن از سی‌وچهارمین دوره جشنواره فیلم فجر شده است.

نبرد خلیج فارس 1

این پویانمایی، روایتی دربارۀ درگیری هوایی جنگنده‌های ایران و ناوگان هوایی عربستان بر فراز خلیج فارس در سال 1363 است. در این جنگ، خلبان‌های آمریکایی، راهنمایی و هدایت جنگنده‌های عربستان را برعهده داشتند. در این عملیات، سرنگون‌شدن یک فانتومِ ایرانی و آسیب‌دیدنِ یک فانتومِ دیگر، باعث شهادت دو خلبان ایرانی می‌شود. کمی بعد، نیروی کمکیِ ایران به فرماندهی شهید بابایی به‌کمک جنگنده‌های ایرانی می‌روند و با انهدام جنگنده‌های عربستان، باعث برتری ایران می‌شوند.

این پویانمایی به کارگردانی و تهیه‌کنندگی فرهاد عظیما، محصول سازمان هنری‌رسانه‌ای اوج است که براساس خاطرات سرتیپ خلبان «صدرالله جاویدکیا» به تولید رسیده است و در سومین جشنواره مردمی فیلم عمار، موفق به کسب فانوس بهترین پویانمایی شده است.

سوزن

قصه این فیلم در دهه شصت و بحبوحه جنگ تحمیلی می‌گذرد، جایی که یک گروه جهادی برای انجام خدمات بهداشت، درمان و کارهای فرهنگی، وارد روستایی دورافتاده در اراک می‌شود. یکی از هدف‌های گروه، واکسیناسیون بچه‌ها است اما به محض ورود به روستا، متوجه می‌شود که هیچ بچه‌ای در آن‌جا وجود ندارد. پس از کمی پرس‌وجو، جهادگران می‌فهمند که بچه‌ها از ترس سوزن فراری و در حاشیه روستا پنهان هستند. اعضای گروه، برای بیرون‌کشیدنِ کودکان از مخفی‌گاه‌شان دست به کار می‌شوند.

سوزن به کارگردانی یوسف جعفری و تهیه‌کنندگی حسین دارابی، محصول گروه هنری کات است که جوایزی همچون تندیس زرین، لوح تقدیر و جایزه نقدی جشنواره بین‌المللی فیلم رشد و فانوس بهترین کارگردانی برای فیلم داستانی کوتاه در نهمین جشنواره عمار را در کارنامه دارد.

این فیلم در اکران‌های مردمی جشنواره عمار نیز، با استقبال چشمگیر مخاطبان همراه بوده است.

تک خوان

در این فیلم، «علی»، دانش‌آموز بازیگوش و تک‌خوان گروه سرود مدرسه «رسالت» است. این گروه سرود، باید در راهپیمایی روز قدس که به‌طور مستقیم از تلویزیون پخش می‌شود، برنامه اجرا کند. معاون مدرسه، به دلیل بی‌انضباطی، علی را از حضور در مراسم منع می‌کند اما با وساطت مسئول گروه سرود، ماجرا حل می‌شود. در روز راهپیمایی، شیطنت‌های علی کار دستش می‌دهد و گروه سرود بدون تک‌خوان می‌ماند.

تک خوان، به کارگردانی سیدمهدی حسینی و تهیه‌کنندگی حسین شیرعلی، در مدرسه اندیشه و هنر (ماه) تولید شده است که در هشتمین جشنواره عمار، کاندیدای بهترین فیلم داستانی نیمه‌بلند انتخاب شد و در اکران‌های مردمی این جشنواره، با استقبال چشمگیر مخاطبان روبه‌رو شد.

جایزه ویژه

این فیلم روایت‌گر داستان پسری به نام «محسن» است که آرزوی داشتن یک دوچرخه را دارد اما خانواده‌اش به‌دلیل شرایط مالی نامناسب‌، نمی‌توانند برای او دوچرخه بخرند. او به مسجد می‌رود؛ جایی که جایزه ویژه فعالیت در کانون فرهنگی‌هنری آن یک دوچرخه است. اما در این میان دوچرخه یکی از بچه‌های مسجد را دزد می‌برد و محسن در معرض اتهام قرار می‌گیرد.

جایزه ویژه، به کارگردانی سیدعلی سیدی و تهیه‌کنندگی شهرداری اصفهان، لوح افتخار بهترین فیلم داستانی بلند نهمین جشنواره عمار را در کارنامه دارد و از معدود آثار داستانی ساخته‌شده پیرامون فعالیت‌های مساجد است.

گردان تک‌نفره

این انیمیشن، روایتی است از ایثار و مجاهدت شهید «عبدالرسول زرین»، از نیروهای اصلی و بنیانگذاران لشگر امام حسین (ع) که در جبهه‌ها نقش منحصر به فردی را ایفا می‌کرد؛ در جنگ‌های نامنظم و دیگر عملیات‌ها به عنوان تک‌تیرانداز نقش حساس خود را بازی کرده و ضربات مهلکی را ماهرانه به دشمن وارد می‌آورد. شهید زرین قهرمانی است که دشمن را به ستوه آورده بود و یک‌نفره، تنها با یک اسلحه دراگانف یک تپه را از دست بعثی‌ها آزاد کرد و این‌طور شد که شهید خرازی لقب «گردان تک نفره» به او داد.

علیرضا فتاحی این انیمیشن را کارگردانی کرده و منصور شاهین‌فر تهیه‌کننده آن است.

منتخب سردبیر

هشتک‌های منتخب

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید