خانه دسته‌بندی نشده گسترش همکاری‌های سینمایی ایران و سوریه با امضای یک تفاهم‌نامه

گسترش همکاری‌های سینمایی ایران و سوریه با امضای یک تفاهم‌نامه

ایران و سوریه یادداشت تفاهم فرهنگی در زمینه‌های مختلف اعم از سینما، تئاتر، موسیقی، ترجمه کتاب و آثار باستانی امضا کردند.

به گزارش سایت راه‌نوشت، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدمهدی ایمانی‌پور، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی که به منظور شرکت در مراسم افتتاحیه «هفته فرهنگی ایران در سوریه» در دمشق به سر می‌برد، یادداشت تفاهم همکاری فرهنگی را به همراه خانم لُبانَه مُشَوَح، وزیر فرهنگ سوریه امضا کرد.

به موجب این یادداشت تفاهم، دو طرف در زمینه‌های مختلف فرهنگی اعم از سینما، تئاتر، موسیقی، ترجمه کتاب و همچنین، آثار باستانی همکاری خواهند کرد.

همچنین، براساس این یادداشت تفاهم مقرر شد دو طرف نسبت به آموزش زبان‌های فارسی و عربی و نیز توجه به ادبیات دو طرف توجه خاصی داشته باشند.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی کشورمان در سخنانی در جمع خبرنگاران، تأکید رئیس جمهور کشورمان در گسترش همه جانبه روابط تهران و دمشق را یادآور شد و گفت: این یادداشت تفاهم نقشه راهی برای توسعه همکاری‌های فرهنگی دو کشور خواهد بود.

وزیر فرهنگ سوریه هم در اظهاراتی گفت: این یادداشت تفاهم زمینه آشنایی ملت‌های ایران و سوریه با آداب، رسوم و فرهنگ یکدیگر را فراهم می‌کند.

خانم لبانه مشوح از جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشور دوست و حامی سوریه یاد کرد و گفت: در اجرای مفاد این یادداشت تفاهم جدی هستیم و به زودی برنامه اجرایی آن را امضا خواهیم کرد.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در جریان سفر خود به دمشق با محمدرضوان مارتینی، وزیر گردشگری سوریه دیدار و در خصوص همکاری‌های دوجانبه به ویژه در زمینه مبادله کاروان‌های زیارتی و سیاحتی گفت‌وگو کرد.

هفته فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در سوریه در مراسم ویژه‌ای با حضور اصحاب فرهنگ، اندیشه و هنر دو کشور، ششم مهر در «خان اسعد باشا» یکی از اماکن باستانی شهر دمشق گشایش یافته و به مدت هفت روز دایر خواهد بود.

خان اسعد باشا حدود سه سده پیش در یکی از بازارهای شهر قدیمی دمشق بنا شده تا به عنوان کاروانسرایی برای اقامت مسافران و همچنین مقری برای داد و ستد مبادله کالاهای بازرگانان باشد.

در ایام این هفته فرهنگی، جمعی از هنرمندان ایرانی در رشته‌ صنایع دستی و هنرهای تجسمی و نمایشی با برپایی نمایشگاه هنری بخشی از هنر فاخر اسلامی ایرانی و صنعت فرش را به نمایش خواهند گذاشت. همچنین، برگزاری نشست‌های تخصصی با موضوع گفت‌وگوی سبک زندگی و مشاغل خانگی، اکران فیلم‌ و کارگاه‌ در موضوع فیلم‌سازی از دیگر بخش‌های این رویداد فرهنگی خواهد بود.

طبق خبر روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، این برنامه با هدف توسعه مناسبات، تعاملات فرهنگی و گسترش روابط فرهنگی و هنری و ارائه دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران بر پایه معرفی تمدن نوین اسلامی ـ ایرانی برگزار می‌شود.

گسترش همکاری‌های سینمایی ایران و سوریه با امضای یک تفاهم‌نامه

پیش از برگزاری این رویداد فرهنگی، لبانه مشوح وزیر فرهنگ کشور سوریه در شهریور ماه 1401 به ایران سفر کرد. نگاهی به جزئیات مذاکرات او با مسئولان ایرانی نشان از ظرفیت بالای کشور سوریه برای حضور فرهنگی ایران در پیشانی جبهه مقاومت دارد.

وزیر فرهنگ سوریه در کنفرانس خبری خود با همتای ایرانی‌اش پس از بازدید از تالار وحدت گفته بود “یأس بر سوری‌ها غلبه نخواهد کرد؛ چرا که سوریه کشوری است که اولین سنبله‌ عشق را کاشت و آن را در تمام جهان منتشر کرد. در این کشور اولین قصیده‌ عشق نسبت به انسان سروده، اولین رسم‌الخط غیرمیخی نوشته و اولین نُت‌های موسیقی نواخته شد.”

او در سفر خود به ایران از موزه سینما هم دیدن کرد و در همان‌جا به گفت‌وگو با محمد خزاعی معاون وزیر ارشاد و رئیس سازمان سینمایی ایران پرداخت.

خزاعی در این دیدار، انجمن سینمای جوان را به عنوان بزرگ‌ترین مؤسسه سینمایی خاورمیانه که سالانه بیش از 1000 هنرجو را آموزش می‌دهد و همچنین مؤسسه “سینماشهر” را که وظیفه تجهیز زیرساخت‌ها و ساخت سالن سینما را بر عهده دارد و  مؤسسه ملی سینمای ایران، بنیاد سینمایی فارابی، 3 شهرک بزرگ سینمایی و جشنواره‌های فیلم فجر، فیلم کودک و نوجوان ، فیلم‌های مستند، فیلم کوتاه و انیمیشن را به وزیر فرهنگ سوریه معرفی کرد و به او گفت “پیشنهاد من به عنوان رئیس سازمان سینمایی ایران برای سینمای سوریه استفاده از ظرفیت آموزشی، تولید مشترک و تجهیزات زیرساخت‌هاست.”

لبانه مشوح وزیر فرهنگ سوریه هم با استقبال از این پیشنهادها گفته بود “تعداد متقاضیان ورود به حوزه سینما در کشور سوریه بیش از 1500 نفر است اما ما توانایی آموزش بیش از  25 نفر را نداریم. ما از هرگونه همکاری در زمینه فیلمنامه‌نویسی، آموزش، تدوین، گریم و … استقبال می‌کنیم و آموزش این جوانان را می‌توان با کمک ‌فیلمسازان ایرانی در سوریه انجام داد. طرحی برای ساخت شهرک سینمایی در سوریه داشتیم اما جنگ، آرزوهای ما را نابود کرد. خوشحال می‌شویم از سینمای ایران برای رسیدن به هدف تجاری شدن سینمای سوریه استفاده کنیم و شاید مناسب باشد برای شروع، یک فیلم مشترک با یکدیگر بسازیم. مؤسسه دولتی سینمای سوریه امکانات ضعیفی دارد و ما تنها موفق به تولید 5 فیلم در سال می‌شویم و نهایتا 20 فیلم توسط جوانان فیلم اولی ساخته می‌شود.”

خزاعی در این دیدار همچنین خواستار همکاری دو کشور برای مقابله با تحمیل روایت غربی از موضوع مقاومت شده و گفته بود “شاید به دلیل کم‌کاری کشورهای منطقه، اتفاقات سوریه، عراق و حملات داعش از دید غربی‌ها به شکل دیگری برای مردم در قالب فیلم و گزارش تهیه شده است. اگر برنامه‌ریزی جدی و صحیح درباره نوع روایت این جنگ و مقاومت کشورها صورت نگیرد، مغلوب فضای رسانه‌ای و سینمایی غرب خواهیم شد. ما نسبت به مردم کشور خود و کشورهای منطقه مسئولیم و برای این مسئولیت کار فرهنگی انجام می‌دهیم. در سینمای ایران هرگونه کمکی که به شنیده شدن صدای مردم مظلوم سوریه، عراق، لبنان و فلسطین و دیگر کشورهای منطقه منجر شود، مورد حمایت قرار می‌دهیم.”

ضرورت تشکیل “جبهه متحد تصویری” در منطقه برای حفظ هویت‌های ملی، فرهنگی و تاریخی ملت‌های منطقه و “ارائه روایت‌های درست و صحیح در برابر تحریفات رسانه‌های غربی” از دیگر موارد مطرح شده توسط رئیس سازمان سینمایی در این دیدار بود.

جنگ روایت‌ها و لزوم پرداختن به “جهاد تبیین” از مواردی است که طی سال‌ها و ماه‌های اخیر مورد اشاره و تأکید حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته است.

وزیر فرهنگ سوریه هم در دیدار خود با رئیس سازمان سینمایی ایران از برگزاری “جشنواره فیلم مقاومت” در سوریه در شانزدهم سپتامبر 2022 خبر داده، گفته بود “سینما باید انسان‌ساز باشد و اندیشه مقاومت را تقویت و انسان‌ها را نسبت به سرزمین خود علاقه‌مند کند. هدف سینما برای ما خدمت به اندیشه استراژیک فرهنگی و مقاومت است.”

“لبانه مشوح” در سفر خود به ایران همچنین از اماکن مذهبی و تاریخی استان فارس از جمله حرم مطهر حضرت احمد بن موسی علیه السلام (شاهچراغ)، آرامگاه حافظ، آرامگاه سعدی، باغ ارم، سرای مشیر، مسجد نصیرالملک، مجموعه جهانی تخت جمشید، نقش رستم و آرامگاه علی بن حمزه بازدید کرد.

اینک با توجه به اراده دو طرف ایرانی و سوری برای تعامل و تبادل فرهنگی و همچنین ظرفیت موجود در کشور سوریه برای پذیرش صادرات فرهنگ و صنایع فرهنگی ایران به این کشور، برگزاری هفته فرهنگی فقط می‌تواند سرآغازی برای حضور مداوم، مستمر و پرقدرت فرهنگی جمهوری اسلامی در سوریه باشد و به هیچ وجه توان پاسخگویی به نیاز این کشور را به واردات فرهنگی از ایران ندارد.

منبع: تسنیم

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید